Cauta

Bucuresti un oras ecologic 2016.

 

 

BUCURESTI UN ORAS ECOLOGIC este un proiect de ecologie urbana care ofera elevilor oportunitatea de a realiza un Oras Ecologic – eficient din punct de vedere energetic.

Elevii dobandesc primele notiuni de ecologie si robotica si de asemenea prin participare activa (hands-on), pun in practica notiunile deja cunoscute de ecologie, matematica, fizica, tehnologie si informatica.

Prin Proiectul GREEN CITY – ORASUL VERDE urmarim constientizarea si responsabilizarea elevilor, parintilor si cadrelor didactice in legatura cu necesitatea protejarii mediului inconjurator si a resurselor naturale, a consumului de enegie si a impactului negativ generat de consumerism si aglomerarea industriala in zonele urbane. Scopul final urmarit este schimbarea conduitei acestora fata de natura si sursele de energie regenerabila.

Proiectul are la baza conceptul de Green City – Oras Verde, dezvoltat de Lego Education, cu scopul de a introduce notiunile de baza in ecologie la nivel scolar si se adreseaza tuturor elevilor din institutiile de invatamant din Romania (clasa I – XII).

Scopul proiectului il constituie introducerea notiunilor de ecologie urbana cu aplicabilitate practica la nivel scolar, dezvoltarea gandirii logice si creative, a rezolvarii problemelor prin metodele hands – on, brainstorming si lucrului in echipa, constientizarea faptului ca orice schimbare incepe de la nivel individual.

Copiii lucreaza in echipe ca tineri oameni de stiinta si ingineri paticipand activ si constient la crearea pas cu pas a orasului eficient din punct de vedere energetic.

Notiunile de ecologie si energie alternativa se invata prin aplicatii practice realizate cu ajutorul Setului Green City dezvoltat de Lego Education, unde un robot independent trebuie sa rezolve cu succes cele 7 misiuni propuse pentru a crea ORASUL VERDE:

  1. Tema 1 (Energie Eoliana) – Activarea Turbinei Eoliene;
  2. Tema 2 (Energie Solara) – Amplasarea Panoului Solar;
  3. Tema 3 (Protectia Spatiului Verde) – Protejarea Gradinilor;
  4. Tema 4 (Energie Hidro) – Repararea Barajului;
  5. Tema 5 (Reciclare) – Instalare nou cos de fum pentru fabrica de reciclare a deseurilor;
  6. Tema 6 (Reciclare) – Sortare selectiva a deseurilor;
  7. Tema 7 (Energii alternative) – Alimentarea cu energie alternativa – Orasul Verde.

In anul scolar 2015 – 2016 se va lansa Competitia Pilot adresata elevilor din institutiile de invatamant din municipiul Bucuresti.

Grupul tinta vizat

Proiectul se adreseaza elevilor cu varste intre 8 si 18 ani din scolile si liceele din municipiul Bucuresti. Pentru primul an de competitie se preconizeaza implicarea unui numar de peste 200 de elevi din peste 35 scoli, parinti si cadre didactice.

Activitatile si calendarul proiectului

Data de incepere a proiectului este 16.11.2015, iar data de final este 02 aprilie 2016. Finalizarea acestuia se va face printr-o competitie la nivel local. O sedinta de prezentare si instruire saptamanal in fiecare scoala participanta, materiale puse la dispozitie in format digital. Prezentarea de referate pentru toate temele abordate si votul acestora pe Facebook.

 

ORGANIZATORI

 

SIGLA ARES 01                                                                   logoSEBjpg

 

PROGRAM CONCURS

Program desfasurare Concurs BUCURESTI UN ORAS ECOLOGIC

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...