18 FEBRURIE 2017
ORA 9.30
UNIVERSITATEA EUROPEI DE SUD-EST LUMINA
Sos Colentina 64B
Program desfasurare Concurs SPACE CHALLENGE
SPACE CHALLENGE – VIITORUL PE MARTE este un proiect de robotica, tehnologie, informatica si creativitate care care ofera elevilor oportunitatea de a participa intr-o aventura SF, calatorind pe planeta Marte.
Elevii dobandesc primele notiuni despre spatiu si robotica si de asemenea prin participare activa (hands-on), pun in practica notiunile deja cunoscute de ecologie, matematica, fizica, tehnologie si informatica.
Proiectul are la baza conceptul de SPACE CHALLENGE, dezvoltat de Lego Education, cu scopul de a introduce notiunile de baza in robotica, informatica si STEM la nivel scolar si se adreseaza tuturor elevilor din institutiile de invatamant din Romania (clasa I – XII).
Scopul proiectului il constituie introducerea notiunilor de robotica cu aplicabilitate practica la nivel scolar, dezvoltarea gandirii logice si creative, a rezolvarii problemelor prin metodele hands – on, brainstorming si lucrului in echipa, constientizarea faptului ca orice schimbare incepe de la nivel individual.
Copiii lucreaza in echipe ca tineri oameni de stiinta si ingineri paticipand activ si constient la crearea pas cu pas a unei misiuni spatiale.
Notiunile introductive de astronomie si calatorie in spatiu se invata prin aplicatii practice realizate cu ajutorul Setului Space Challenge dezvoltat de Lego Education, unde un robot independent trebuie sa rezolve cu succes cele 7 misiuni propuse pentru a reusi prima calatorie a oamenilor catre planeta Marte:
1. ACTIVEZAREA COMUNICATIILOR
2. ALEGEREA ECHIPAJULUI
3. ELIBERAREA ROBOTUL MSL
4. LANSAREA SATELITULUI
5. COLECTAREA PROBELOR DE SOL
6. ASIGURAREA SURSEI DE ENERGIE
7. INITIAEREA LANSARII
In anul scolar 2016 – 2017 se va lansa Competitia Pilot adresata elevilor din institutiile de invatamant din municipiul Bucuresti si nu numai.
Grupul tinta vizat
Proiectul se adreseaza elevilor cu varste intre 8 si 18 ani din scolile si liceele din municipiul Bucuresti. Pentru primul an de competitie se preconizeaza implicarea unui numar de peste 200 de elevi din peste 35 scoli, parinti si cadre didactice.
Activitatile si calendarul proiectului
Data de incepere a proiectului este 12.09.2016, iar data de final este decembrie 2016. Finalizarea acestuia se va face printr-o competitie la nivel local. O sedinta de prezentare si instruire saptamanal in fiecare scoala participanta, materiale puse la dispozitie in format digital. Prezentarea de referate pentru toate temele abordate si votul acestora pe Facebook.
ORGANIZATORI
Comments are closed.