Cauta

WRO 2017.

Competitia Nationala de Robotica Educationala

WORLD ROBOT OLYMPIAD™ ROMANIA 2017

Editia a IV-a 11 IUNIE 2017

 

 

Bun venit la cea de a 4-a editie a WORLD ROBOT OLYMPIAD™ ROMANIA 2017, cu tema “Sustainabots: Robots for sustainability”, organizata de Asociatia de Robotica Educationala si Stiinta WRO!

Sustainabots (roboti pentru dezvoltare durabila) sunt roboti proiectati pentru a proteja planeta Pamant, oamenii si pe ei insisi.

Un Sustainabot este creat pentru a schimba lumea, fara a o afecta, prin integrarea celor 3 piloni ai dezvoltarii durabile: mediu, economic si social.

Crearea de roboti pentru dezvoltare durabila, ne poate ajuta sa avem regiuni sustenabile in intreaga lume, acestia putand contribui la atingerea obiectivelor stabilite la nivel mondial de dezvoltare durabila.

Poti ajuta prin luarea de masuri pentru proteja Pamantul – Planeta Mama?

Este casa noastra!

Prezentare generala

Competitia de Robotica World Robot Olympiad (WRO) este un fenomen international care se numara printre cele mai importante evenimente organizate la nivel mondial pentru dezvolatrea stiintei, tehnologiei si educatiei.

Modul de organizare si desfasurare al competitiei este acelasi cu cel dezvoltat la nivel global de catre fondatorii competitiei Word Robot Olympiad (WRO™), reunind echipe formate din 2-4 elevi, pe categorii de varsta intre 8 si 19 de ani, care se intrec, pe baza unui regulament general si a unor reguli specifice, intr-un concurs de creativitate tehnica.

WRO Romania 2017 este structurata pe doua sectiuni de concurs:

– STANDARD adresata elevilor cu abilitati tehnice in constructia şi programarea robotilor;

– CREATIVITATE adresata elevilor şi studentilor, in cadrul careia participantii au demonstrate capacitatea lor creativa in conceperea şi dezvoltarea aplicatiilor robotizate.

Obiective

Furnizeaza elevilor, cu varste de pana la 19 ani, oportunitatea de a-si extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice existente in scoli;

Introducere conceptul de stiinte moderne in activitatile curriculare din institutiile de invatamant;

Ofera oportunitatea de a promova gandirea creativa, de a imbunatati abilitatile de comunicare, de a consolida capacitatea de a dobandi noi cunostinte, cele mai relevante pentru educatie;

Reuneste tineri din intreaga lume pentru in scopul de a le dezvolta creativitatea si abilitatile practice;

Extinde viziunea tinerilor in domeniul stiintei si tehnicii prin imbunatatirea procesului de invatare, incurajandu-i in a deveni viitori ingineri, cercetatori sau inventatori.

Cea de a 4-a editie a Competitiei Nationale de Robotica Educationala WORLD ROBOT OLYMPIAD™ ROMANIA 2017 va avea o singura etapa, cea nationala.

Etapa nationala va fi organizata in cadrul Liceului Teoretic International de Informatica Bucuresti, in data de 11 iunie 2017, incepand cu ora 8:30.

Inscrierea echipelor la competitia WRO 2017 este posibila doar prin sistemul online si pana la data de 17.05.2016, ora 16:00.

Taxa de participare: 200 lei/echipa

Echipe calificate la etapa internationala WRO 2017

Numarul de echipe calificate pentru etapa internationala WRO depinde de numarul de echipe inregistrate la nivel national in sezonul 2017, pentru fiecare categorie competitionala.

Ex. Daca la editia WRO Romania 2017 numarul de echipe participante este mai mic de 100, se vor califica pentru etapa internationala din Costa Rica in total 5 echipe: 2 echipe la Categoria Open (indiferent de categoria de varsta) – Creativitate si 3 echipe (o echipa pentru fiecare categorie de varsta) la Categoria Standard.

Pentru a inregistra echipe la etapa internationala, Romania trebuie sa aiba cel putin 5 echipe participante la nivel national in sezonul 2017.

O echipa poate participa numai intr-o singura categorie competitionala: Standard sau Creativitate.

Un elev poate participa numai intr-o singura echipa si nu se poate schimba de la o echipa la alta.

Important

Echipele clasificate la etapa internationala sunt responsabile de aspectele administrative (ex: obtinerea vizelor), logistice (ex: transportul echipamentelor de concurs) si financiare presupuse de participarile la etapele nationale sau internationale. Inregistrarea la etapa internationala, obligatie a ARESWRO, nu implica rezolvarea aspectelor mai sus mentionate de catre organizatorul national.

Asociatia de Robotica Educationala si Stiinta WRO va sprijini, in limita resurselor disponibile, echipele castigatoare.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...