BUN VENIT LA WRO!

PRIMA EDITIE VIRTUALA

 

 

Robot Virtual Games® este gazda sezonului WRO2021 VIRTUAL. 

Competitia este sustinuta cu ajutorul softurilor virtuale si elevii sunt incurajati sa participe cu un robot virtual pe o plansa virtuala. 

Avem:  simulatorul Virtual Robotics Toolkit®  si gazada este noua platforma  e-Sports platform www.robotvirtualgames.com (RVG) – dezvoltata de WRO® National Organizer in Panama, Panama STEM.

Concursul are la baza aceleasi Valori Fundamentale ale World Robot Olympiad™:

  • Echipele sunt incurajate sa invete și sa dobandeasca noi competente in timp ce se distreaza impreuna.
  • Antrenorii, mentorii și parintii sunt acolo pentru a ghida echipele, nu pentru a face munca in locul echipelor.

 

OBIECTIVE

Furnizeaza elevilor, cu varsta de pana la 19 ani, oportunitatea de a-si extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice existente in scoli, acum si intr-un mediu virtual;

Introduce conceptul de stiinte moderne in activitatile curriculare din institutiile de invatamant;

Ofera oportunitatea de a promova gandirea creativa, de a imbunatati abilitatile de comunicare, de a consolida capacitatea de a dobandi noi cunostinte, cele mai relevante pentru educatie;

Reuneste tineri din intreaga lume pentru in scopul de a le dezvolta creativitatea si abilitatile practice, folosing un simulator virtual pentru constructia robotului;

Extinde viziunea tinerilor in domeniul stiintei si tehnicii prin imbunatatirea procesului de invatare, incurajandu-i in a deveni viitori ingineri, cercetatori sau inventatori.

Cea de a 9-a editie a WORLD ROBOT OLYMPIAD™ ROMANIA 2021, are tema “THE FUTURE OF ENRERGY”

Modul de organizare si desfasurare al competitiei este acelasi cu cel dezvoltat la nivel global de catre fondatorii competitiei Word Robot Olympiad™ (WRO™), reunind echipe formate din 1-2 elevi, pe categorii de varsta intre 6 si 19 de ani, care se intrec, pe baza unui regulament general si a unor reguli specifice, intr-un concurs de creativitate tehnica.

A. Categorii Competitionale

Competitia World Robot Olympiad™ Romania 2021 are doua categorii competitionale:

1. Categoria INCEPATORI (adresata elevilor cu abilitati in programarea robotilor):

a) Elementar – Primar;
b) Junior – Gimnaziu;
c) Senior – Liceu;

2. Categoria AVANSAT (adresata elevilor, in cadrul careia participantii vor demonstra capacitatea lor creativa in conceperea, dezvoltarea si constructia robotilor):

a)Elementar – Primar;
b) Junior – Gimnaziu
c) Senior – Liceu

O echipa are dreptul sa participe doar la o singura categorie competitionala in fiecare an.

 

B. Definitia Categoriei de Varsta

1. STANDARD 1 Elementar – Primar – Participantii au varsta pana in 12 ani in anul competitiei.
2. STANDARD 2 Junior – Gimnaziu, respectiv CREATIVITATE Junior – Gimnaziu – Participantii au varsta intre 13 si 15 ani in anul competitiei.
3. STANDARD 3 Senior – Liceu, respectiv CREATIVITATE Senior – Liceu – Participantii au varsta intre 16 si 19 ani in anul competitiei.

ANUL COMPETITIEI ESTE CONSIDERAT ANUL CALENDARISTIC 1 ianuarie – 31 decembrie 2021.

NOTA:

a) Varsta Participantilor nu poate fi mai mare decat cea specificata in Definitia Categoriei de Varsta. Elevii care depasesc in anul competitiei varsta maxima acceptata pentru o categorie competitionala nu vor putea participa la competitia nationala. (Chiar si in cazul in care ziua de nastere a elevului este dupa data desfasurarii etapei internationale, exemplu: daca participantul implineste varsta de 16 ani in luna decembrie, dupa desfasurarea etapei internationale, participantul trebuie sa se inregistreze si sa participe in categoria de varsta Standar 3 – Liceu).
In cazul constatarii unei abateri pe criteriu de varsta, echipa va fi descalificata si nu va fi acceptata participarea echipei la Etapa Regionala/Nationala/Internationala.
b) Participarea nu este limitata de urmarea cursurilor scolare standard. Oricine poate participa la grupele de varsta corespunzatoare.
Studentii de colegiu sau universitate pot participa la categoriile STANDARD si CREATIVITATE, daca individual se incadreaza in Categoria de Varsta STANDARD 3 – Liceu!

C. Definitia Echipei

WRO este o competitie pentru echipe. Pentru a participa la fiecare Categorie din competitie elevii trebuie sa lucreze in echipe.
O Echipa este formata dintr-un (1) antrenor si doi (2)  membri.

Un (1) antrenor si un (1) elev/student pot fi considerati o echipa si nu pot participa in competitie.

Un elev/student poate fi membru intr-o singura echipa.

D. Antrenori

Varsta minima pentru un antrenor intr-un turneu WRO este de 18 de ani, la data inregistrarii echipei in competitia WRO.
Antrenorii pot lucra cu mai mult de o echipa, insa fiecare echipa trebuie sa fie asistata de un adult responsabil, care este desemnat antrenor secund. Varsta minima pentru un antrenor secund intr-un turneu WRO este de 18 de ani, la data inregistrarii echipei in competitia WRO.
Antrenorii pot oferi elevilor consiliere si indrumare inainte de concurs, dar in timpul concursului toate pregatirile si sarcinile trebuie sa fie efectuate de catre membrii echipei (elevi). Orice implicare directa a antrenorului va fi considerata o incalcare a prezentului regulament si va fi sanctionata conform prezentului regulament.

E. Inscrierea echipelor

Inregistrarea echipelor se face prin completarea Formularului de Inscriere disponibil pe site-ul organiztorului national la sectiunea Formular inscriere.
Antrenorul echipei este cel care va inscrie echipa/echipele folosind formularul de inscriere.

Inregistrarea echipelor se poate face pana la data de 25.05.2021, ora 18:00

NOTA

a) Vom organiza WRO2021 VIRTUAL ROMANIA,  in intervalul  de 25-31 iulie 2021. 

b) Concursul virtual are o saptamana, timp in care concurentii pot inregistra cele mai bune rezultate, in limita definita de regulament.

d)  Echipele care nu sunt inregistrate si verificate pana la 25.05.2021, nu vor putea participa in cadrul WRO2021 VIRTUAL ROMANIA.

 

F. Editia a 1-a World Robot Olympiad™  Virtual Romania 2021

In anul 2021 se va organiza o singura etapa  Etapa Nationala Virtuala.

Etapa Nationala WRO2021 Virtual Romania 2021 va avea loc  in intervalul de 25-31 iulie 2021.

 

G. Taxa de Participare

Participarea la Etapa Nationala WRO Romania 2021 este conditionata de plata unei taxe de participare, dupa cum urmeaza:

115 RON/echipa – taxa de participare pentru Categoria Incepatori (1 – Elementar/Primar, 2 – Junior/Gimnaziu si 3 – Senior/Liceu) si respecti Categoria Avansati (Elementar, Junior si Senior). Suma va fi folosita pentru acoperirea partiala a costurilor de organizare.


Taxa de participare se va achita pana la data de 25 mai 2021 in baza facturii proforma sau utilizand urmatoarele detalii: Beneficiar – Asociatia de Robotica Educationala si Stiinta WRO, C.I.F.: 34685456, cont nr. RO30 RZBR 0000 0600 1780 8471, deschis la Raiffeisen Bank Agentia Unirii Bucuresti. Neplata taxei atrage dupa sine neprimirea echipei in competitie.

H. Calificarea la WRO Virtual International

Echipele care obtin mai mult de 50% din numarul maxim de puncte in cadrul etapei nationale World Robot Olympiad™ Virtual Romania 2021, vor fi calificate pentru etapa Internationala.

Participarea echipei la etapa internationala este conditionata de achitarea taxei de participare la aceasat etapa competitionala.

In acest an pentru etapa internationala se vor califica TOATE echipele care obtin mai mult de 50% din numarul maxim de puncte. 

 

Numele si Prenumele membrilor echipei participante