Competitia Nationala de Robotica Educationala

WORLD ROBOT OLYMPIAD™ ROMANIA 2018

Editia a V-a  IUNIE 2018

wro2018

Bun venit la cea de a 5-a editie a WORLD ROBOT OLYMPIAD™ ROMANIA 2017, cu tema “FOOD MATTERS”, organizata de Asociatia de Robotica Educationala si Stiinta WRO!

Prezentare generala

Competitia de Robotica World Robot Olympiad (WRO) este un fenomen international care se numara printre cele mai importante evenimente organizate la nivel mondial pentru dezvolatrea stiintei, tehnologiei si educatiei.

Modul de organizare si desfasurare al competitiei este acelasi cu cel dezvoltat la nivel global de catre fondatorii competitiei Word Robot Olympiad (WRO™), reunind echipe formate din 2-4 elevi, pe categorii de varsta intre 8 si 19 de ani, care se intrec, pe baza unui regulament general si a unor reguli specifice, intr-un concurs de creativitate tehnica.

WRO Romania 2018 este structurata pe doua sectiuni de concurs:

– STANDARD adresata elevilor cu abilitati tehnice in constructia şi programarea robotilor;

– CREATIVITATE adresata elevilor şi studentilor, in cadrul careia participantii au demonstrate capacitatea lor creativa in conceperea şi dezvoltarea aplicatiilor robotizate.

Obiective

Furnizeaza elevilor, cu varste de pana la 19 ani, oportunitatea de a-si extinde orizonturile prin intermediul sistemelor robotice existente in scoli;

Introducere conceptul de stiinte moderne in activitatile curriculare din institutiile de invatamant;

Ofera oportunitatea de a promova gandirea creativa, de a imbunatati abilitatile de comunicare, de a consolida capacitatea de a dobandi noi cunostinte, cele mai relevante pentru educatie;

Reuneste tineri din intreaga lume pentru in scopul de a le dezvolta creativitatea si abilitatile practice;

Extinde viziunea tinerilor in domeniul stiintei si tehnicii prin imbunatatirea procesului de invatare, incurajandu-i in a deveni viitori ingineri, cercetatori sau inventatori.

PROGRAM COMPETITIE 

PROGRAM DESFASURARE WRO 2018 SI DETALII COMPETITIE